sidan laddar
till toppen

Om huset

Scroll Down
Casa Karla är beläget vid kustbyn Kastri på norra Evia. Huset var en gång en konstnärsvilla med fd. ateljé på övervåningen
Man flyger enkel och snabbt till Athen, hyr bil på flygplatsen för att sedan köra ca en timme till Arkitsa (hamn vid kusten). Därefter bilfärja över till Norra delen av Evia, båtresan tar ca 40 min.

Huset är beläget på norra Evia i en liten kustby som heter Kastri. Närmaste större ort heter Pefki där det finns bra utbud av restauranger, barer samt med en fin och barnvänlig strand. Det är ca 4 km med bil då allt utbud finns där om man vill bada. Annars finns en mindre strand ca 200 meter från huset. Det finns många fina stränder på norra Evia att besöka. Bil är ett måste på Evia. Men också något som förstärker upplevelsen då man blir fri att kunna åka och uppleva saker. Staden Istea är den största staden och ligger ca 10 km från Kastri. Där finns banker, post, affärer m.m.

Huset är precis renoverat och byggt av min pappa som verkade som konstnär och huset var primärt byggt mest som en konstnärsvilla. Han har ritat huset själv. Finns mycket konstnärliga detaljer i huset. Hela övervåningen är ett enda stort rum + toalett. Det är en före detta ateljé. Finns också balkong på övervåningen samt AC.

Ön Evia - karta

Nedre planet består av stort vardagsrum, sovrum, kök och toalett nr. 2 med dusch.

Antal sovplatser i huset:
  • Sovrummet nere, en dubbelsäng
  • Vardagsrummet, en bäddsoffa som kan göras till dubbelsäng + extra sängar från övervåningen om man vill.
  • Övervåningen: Dubbelsäng + extra sängar om man så vill, i fall man vill sova flera.

Huset har en vacker 300 graders balkong som sträcker sig runt huset och är designad så att det ständigt fläktar (ytterväggar med öppningar) på sommaren vilket är behagligt. AC på båda våningarna. Huset är ca 110 kvadratmeter inuti och tomten ca 3 000 kvadratmeter.

Det finns en taverna ca 5 min från huset vid havet om man bara vill ta en kort promenad, mycket vacker plats! VIll man åka lite längre kan man åka in till byn Gouves, där finns 4-5 väldigt bra restauranger med äkta genuin Grekisk mat. Vill man ha ännu mer åker man in till Pefki, ca 5 km där det finns en gata fylld med massor av restauranger, caféer och barer

Kvällstid

Havet nedanför huset

Taverna Kouvelis

Taverna Kouvelis - fantastiskt vackert belägen restaurang några meter från havet, ca 5 min gångavstånd från huset

Taverna Kouvelis

Ellinika beach

Klicka här för min länksida där du har länkar om Evia och om hur du enkelt och smidigt köper din resa och hyr bil!

Let's start a conversation.
Your information has been recieved.
Looks like we're having trouble
BOKNINGSFÖRFRÅGAN 2023