sidan laddar
till toppen

Om norra Evia

Scroll Down
Film från Pefki - Norra Evia i Grekland
Evia - den gröna ön är en av dom få genuint bevarade platser i Greklands ö-värld som finns kvar. Trots att ön är andra största ön i Grekland så är den ganska okänd för turismen. Evia kallas för Greklands lungor och är känd för sin fina djurhållning samt sin fantastiska mat.
Evia - den gröna ön är 175 kilometer lång och ingår i ö-gruppen Sporaderna.

Ön tillhör ö-gruppen Sporaderna där bland annat Skiathos och Skopelos ingår. Evia kallas också den gröna ön. Det är en i särklass mest gröna ön i Grekland. Evia är 175 kilometer lång och har en fantastisk vacker och varierande natur med fina stränder på framför allt den norra delen och med ett mer dramatiskt bergslandskap på den södra delen. Utöver den storslagna naturen med bland annat vattenfall och grottor finns flera småstäder och byar att besöka samt antika fornlämningar som till exempel den homeriska staden Avlis. Det finns till och med en skidanläggning för den som vill vinterturista på Evia.

Evia passar den som vill uppleva det genuina grekland, bort från turismen samt uppleva äkta grekisk mat på betydligt högre nivå än på dom traditionella turistöarna. Vill man ändå mixa denna upplevelse med att besöka någon av dom närliggande turistöarna kan man göra det enkelt med båt. Det går dagliga båtturer till exempelvis Skiathos. Det tar ca 45 min. Det finns även dagsturer.

Hur tar jag mig dit?

Lättaste sättet att ta sig till Evia är att flyga reguljärt till Atens flygplats, därefter plocka upp en hyrbil vid flygplatsen som du bokar innan avresa. Bilen kommer vara nödvändig under hela resan på ön då du kommer vilja ta dig till och från huset, uppleva allt som finns på norra Evia.

Klicka här för min länksida där du har länkar om Evia och om hur du enkelt och smidigt köper din resa och hyr bil!

På Evia finns massor av sevärdheter så som vattenfall, besöka SPA i Edipsos (ligger ca 20 km från huset) som har källor som sägs vara bra för reumatism.

Ellikinka beach, 15 km från huset

Orei - hamnby med fantastiska fiskrestauranger

Orten Pefki ca 5 km från huset har allt

Orten Pefki

Ellinika - upplev fantastisk strand!

Therma Sylla SPA - Edipsos

Varma svavelkällor- Edipsos

Let's start a conversation.
Your information has been recieved.
Looks like we're having trouble
BOKNINGSFÖRFRÅGAN 2023